ΑΓΟΡΑ Iota ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΓΟΡΑ Iota ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Share:

Το IOTA είναι το πρώτο κατανεμημένο καθολικό που δημιουργήθηκε για το Διαδίκτυο των Πάντων - ένα δίκτυο ανταλλαγής αξιών και δεδομένων, μεταξύ ανθρώπων και μηχανών. Βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία διαμοίρασης καθολικού, το Tangle, που ξεπερνά τις ανεπάρκειες των τρεχόντων σχεδιασμών Blockchain και εισάγει έναν νέο τρόπο επίτευξης συναίνεσης, σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα peer-to-peer. Αναπτύσσεται και παρέχεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα IOTA, με έδρα στο Βερολίνο. Ο στόχος του Ιδρύματος IOTA είναι να δημιουργήσει ένα Trust Layer, το οποίο επιτρέπει στις συσκευές να ανταλλάσσουν δεδομένα και αμετάβλητες τιμές, δωρεάν.

Ιδιαίτερα επεκτάσιμη: Η IOTA χρησιμοποιεί μια δομή δεδομένων DAG που επιτρέπει την παράλληλη προσθήκη συναλλαγών.

Απαιτήσεις χαμηλών πόρων: Σχεδιασμένο για συσκευές, όπως αισθητήρες, για συμμετοχή σε δίκτυο χαμηλής τάσης.

Συναλλαγές χωρίς χρεώσεις: Στείλτε 1 σεντ, λάβετε 1 σεντ. Στείλτε 1.000.000 $, λάβετε 1.000.000 $.

Γρήγορες συναλλαγές: Οι συναλλαγές μέσω IOTA επιβεβαιώνονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Προαιρετική Κβαντική Ανθεκτικότητα: Με υπογραφές Winternitz, το IOTA είναι συμβατό για την επόμενη γενιά υπολογιστών.

Κατανεμημένο: Το IOTA είναι ένα παγκόσμια κατανεμημένο δίκτυο, είναι ανθεκτικό και εναντίον επιθέσεων.

Για πρώτη φορά, τα άτομα και οι μηχανές μπορούν να μεταφέρουν χρήματα ή/και δεδομένα, χωρίς καμία χρέωση της συναλλαγής, σε ένα αναξιόπιστο, χωρίς άδεια και αποκεντρωμένο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι νανο-πληρωμές είναι δυνατές, χωρίς την ανάγκη ενός αξιόπιστου διαμεσολαβητή, οποιουδήποτε είδους. Το διακριτικό δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση του «Διαδικτύου των Πραγμάτων» (IoT): δισεκατομμύρια μικρές υπολογιστικές συσκευές που ενσωματώνονται όλο και περισσότερο σε καθημερινά αντικείμενα, επιτρέποντάς τους να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα. Το IOTA μετατρέπει αυτές τις συνδεδεμένες μηχανές σε αυτόνομους οικονομικούς παράγοντες, επιτρέποντας μια εντελώς νέα οικονομία πραγμάτων. Προβλέπεται ότι έως το 2025, περισσότερες από 75 δισεκατομμύρια συσκευές θα συνδεθούν στο Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Το διακριτικό κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 με συνολική προσφορά περίπου 2,78 τετράκις εκατομμύρια IOTA, διαθέσιμα εξ’ αρχής. Δεν θα δημιουργηθεί επιπλέον διακριτικό. Έως ότου γίνει πιο διαδεδομένη η υιοθέτηση, το 1 MegaIOTA (MIOTA) είναι η τρέχουσα αποδεκτή βασική μονάδα.