Suomi Iota

Suomi Iota

Share:

IOTA on ensimmäinen IoE:lle rakennettu lohkoketjuteknologian verkko arvojen ja datan jakamiseen ihmisten sekä koneiden välillä. Sen toiminta perustuu uuteen lohkoketjuteknologiaan, joka ratkaisee nykyisen lohkoketjun tehottomuuden ja esittelee uuden tavan päästä yksimielisyyteen hajautetussa vertaissysteemissä. Sen on kehittänyt ja tarjoaa voittoa tavoittelematon IOTA-säätiö, jonka pääkonttori on Berliinissä. IOTA-säätiön tavoitteena on luoda luottamustaso, jonka avulla laitteet voivat jakaa dataa sekä arvoja muuttumattomana ja ilmaiseksi.

Laajasti skaalautuva: IOTA käyttää DAG-datamallia, jonka avulla transaktiot lisätään rinnakkain.

Vaatii vähän resursseja: Suunniteltu laitteille, kuten sensorit, vähäenergisen verkon osaksi.

Ei lisämaksuja transaktioille: Lähetä yksi sentti, saat takaisin yhden sentin. Lähetä 1 000 000 euroa, saat takaisin 1 000 000 euroa.

Nopeat transaktiot: IOTA-transaktiot vahvistetaan minuuteissa.

Optimaalista kvanttivoimaa: Winternitzin avulla IOTA on joustava myös siirryttäessä seuraavan sukupolven tietojenkäsittelyyn.

Laajalle jaettu: Kansainvälisesti levitetty verkko tekee IOTA:sta kestävän ja voimakkaan hyökkäyksiä vastaan.

Ensimmäistä kertaa ikinä ihmiset ja koneet voivat siirtää rahaa ja/tai dataa ilman siirtomaksuja epäluotettavan, luvattoman ja ei keskitetyn ympäristön kautta. Tämä tarkoittaa, että nanomaksut ovat mahdollisia ilman luotettavaa välikättä. Token suunniteltiin palvelemaan IoT-ratkaisuja (Internet of things): miljardit pienet tietokoneet, jotka löytyvät jokapäiväisistä objekteista, pystyvät lähettämään sekä vastaanottamaan dataa. IOTA muuttaa nämä yhdistetyt laitteet autonomisiksi ja ekonomisiksi agenteiksi avaten samalla täysin uudenlaisen talouden. Arvion mukaan vuoteen 2025 mennessä yli 75 miljardia laitetta toimii IoT-ratkaisujen kautta.

Token otettiin käyttöön kesäkuussa 2017 noin 2,78 kvadriljoonalla IOTA:lla heti alussa. Lisää IOTA:a ei luoda koskaan. Kunnes tokenin käyttö leviää laajemmalle, 1 MegaIOTA (MIOTA) on hyväksyttävä yksikkö.