Iota Arfolyam Valtozasa

Iota Arfolyam Valtozasa

Share:

Az IOTA az első olyan elosztott főkönyv (angolul: distributed ledger), amely az Internet of Everything-hez készült. Egy hálózat pénz- és adatkereskedelemre emberek és gépek között. Ez egy új, elosztott főkönyvi technológián, a Tangle-ön alapul, amely kiküszöböli a jelenlegi blokklánc kialakításának hatékonyságát, és új módszert vezet be a decentralizált peer-to-peer rendszerbe. Ezt a berlini székhelyű non-profit IOTA Foundation fejlesztette ki és biztosítja. Az IOTA Foundation célja egy Trust Layer létrehozása, amely lehetővé teszi az eszközök számára az adatok és a pénz visszavonhatatlan és díjmentes váltását.

Könnyen bővíthető: Az IOTA egy DAG nevű adatstruktúrát használ, amely lehetővé teszi a tranzakciók párhuzamos hozzáadását.

Alacsony igényű: Olyan eszközökre tervezték, mint például az érzékelők, így azok is részt vehetnek egy alacsony energiaigényű hálózatban.

Díjmentes tranzakciók: Ha 1 centet küldesz, 1 cent érkezik a túloldalra. Ha 1.000.000$-t küldesz, 1.000.000$ érkezik a túloldalra.

Gyors tranzakciók: Az IOTA tranzakcióit perceken belül megerősítik.

Optional Quantum Robustness: Winternitz-aláírásokkal az IOTA rugalmas a számítástechnika következő generációját illetően.

Decentralizált: Az IOTA egy globálisan elosztott hálózat, így ellenáll a támadásoknak.

A világon először történt pénzt és/vagy adattranzakció díjmentesen egy engedély nélküli és decentralizált környezetben. Ez azt jelenti, hogy akár nano nagyságrendű tranzakciók is lehetségesek anélkül, hogy bármilyen közvetítőre lenne szükség. A tokent a "dolgok internetének" (angolul: Internet of Things vagy IoT) hozták létre: a több milliárd számítástechnikai eszköz, amelyek egyre inkább beépülnek a mindennapi tárgyakba, lehetővé téve számukra adatok küldését és fogadását. Az IOTA átalakítja ezeket az összekapcsolt gépeket autonóm gazdasági szereplőkké, egy teljesen új gazdasági rendszert létrehozva. Az előrejelzések szerint 2025-re több mint 75 milliárd eszköz lesz a "dolgok internetéhez" csatlakozva.

A tokent 2017 júniusában dobták piacra, és kezdetektől fogva a maximum mennyiség 2,78 kvadrillió IOTA volt. További token nem volt és nem is lesz létrehozva. A széles körű adaptációig 1 MegaIOTA (MIOTA) a jelenleg elfogadott alapegység.