Kaip Susikurti Iota Saskaita

Kaip Susikurti Iota Saskaita

Share:

IOTA ir pirmais datu uzskaites reģistrs, kas izveidots Visu lietu internetam – tīklam vērtības un datu apmaiņai starp cilvēkiem un iekārtām. Tā pamatā ir jauna datu uzskaites reģistra tehnoloģija Tangle, kas pārvar pašreizējo blokķēdes dizainu neefektivitāti un ievieš jaunu veidu, kā panākt vienprātību decentralizētā vienādranga sistēmā. To ir izstrādājis un nodrošina bezpeļņas IOTA Foundation, kura galvenā mītne atrodas Berlīnē. IOTA Foundation mērķis ir izveidot uzticamības slāni, kas ierīcēm ļauj apmainīties ar datiem un vērtībām pastāvīgi un bez maksas.

Viegli mērogojams: IOTA izmanto DAG datu struktūru, kas ļauj paralēli pievienot darījumus.

Zemas resursu prasības: Paredzēts ierīcēm, piemēram, sensoriem, lai piedalītos zema enerģijas patēriņa tīklā.

Darījumi bez komisijas maksas: Nosūtiet 1 centu, saņemiet 1 centu. Nosūtiet 1 000 000$, saņemiet 1 000 000$.

Ātri darījumi: IOTA darījumi tiek apstiprināti dažu minūšu laikā.

Izvēles kvantu robustums: Ar Winternitz parakstiem IOTA ir izturīga pret nākamās paaudzes datošanu.

Izplatīts: Globāli izplatītais tīkls IOTA ir stabils un izturīgs pret uzbrukumiem.

Pirmo reizi vēsturē cilvēki un iekārtas var neuzticamā, bezatļaujas un decentralizētā vidē pārskaitīt naudu un/vai datus bez jebkādas darījumu maksas. Tas nozīmē, ka pat nano maksājumi ir iespējami bez jebkāda veida vajadzības pēc uzticama starpnieka. Marķieris tika izveidots, lai sniegtu pakalpojumus Lietiskajam internetam (Internet of things): miljardiem mazu skaitļošanas ierīču, kuras arvien vairāk tiek iegultas ikdienas objektos, ļaujot tām nosūtīt un saņemt datus. IOTA pārveido šīs savienotās iekārtas par autonomiem ekonomikas aģentiem, ļaujot izveidot pilnīgi jaunu lietu ekonomiku. Tiek prognozēts, ka līdz 2025. gadam Lietiskajam internetam tiks pievienots vairāk nekā 75 miljardi ierīču.

Marķieris tika ieviests 2017. gada jūnijā, un tā kopējie krājumi bija aptuveni 2,78 kvadriljoni, ko IOTA jau no paša sākuma padarīja pieejamu. Papildu marķieris netiks izveidots. Līdz tā izplatība nekļūs plašāka, šobrīd pieņemtā bāzes vienība ir 1 MegaIOTA (MIOTA).