Iota Kopen Nederlands

Iota Kopen Nederlands

Share:

IOTA is het eerste gedistribueerde grootboek dat speciaal voor het Internet of Everything gebouwd is - een netwerk voor het uitwisselen van waarden en gegevens tussen mensen en machines. Het is gebaseerd op een nieuwe gedistribueerde grootboektechnologie, de Tangle, die de inefficiƫnties van de huidige Blockchain-ontwerpen overwint en een nieuwe manier introduceert om in een gedecentraliseerd peer-to-peer-systeem overeenstemmingen te bereiken. De non-profit IOTA Foundation, met een hoofdkantoor in Berlijn, ontwikkelt en levert dit. De IOTA Foundation heeft tot doel een Trust Layer te creƫren, waarmee apparaten onveranderlijk en gratis gegevens en waarden kunnen uitwisselen.

Uiterst schaalbaar: IOTA maakt gebruik van een DAG-gegevensstructuur waarmee transacties parallel kunnen worden toegevoegd.

Geringe vereiste middelen: Ontworpen voor apparaten, zoals sensoren, om deel te nemen aan een energiearm netwerk.

Transacties zonder extra kosten: Stuur 1 cent, ontvang 1 cent. Stuur $1.000.000, ontvang $1.000.000.

Snelle transacties: IOTA-transacties worden binnen enkele minuten bevestigd.

Optionele kwantum robuustheid: Met Winternitz handtekeningen is IOTA bestand tegen de volgende generatie computing.

Gedistribueerd: IOTA is een wereldwijd gedistribueerd netwerk dat veerkrachtig en goed beschermt tegen aanvallen is.

Voor het eerst kunnen mensen en machines geld en/of gegevens overmaken in een vertrouwde, onbevreesde en gedecentraliseerde omgeving zonder transactiekosten te hoeven betalen. Dit betekent dat zelfs nanobetalingen kunnen worden gedaan zonder dat er een vertrouwde tussenpersoon aan te pas moet komen. Het token is gemaakt om het 'Internet of Things' (IoT) te sturen: de miljarden kleine computerapparaten die steeds meer worden ingebed in alledaagse objecten, waardoor ze gegevens kunnen verzenden en ontvangen. IOTA transformeert de verbonden machines in autonome economische agenten, waardoor een geheel nieuwe economie mogelijk wordt. Naar verwachting zullen in 2025 meer dan 75 miljard apparaten zijn verbonden met het Internet of Things.

Het token werd in juni 2017 door IOTA gelanceerd met gelijk een totale oplage van ongeveer 2,78 quadriljoen. Er zullen nooit meer tokens gemaakt worden. Totdat het wijdverspreider wordt, is 1 MegaIOTA (MIOTA) momenteel de geaccepteerde basiseenheid.