Iota Pret Ron

Iota Pret Ron

Share:

IOTA este primul registru distribuit construit pentru Internet of Everything - o rețea pentru schimbul de valori și date între oameni și mașinarii. Acesta se bazează pe o nouă tehnologie de registru distribuită, Tangle, care depășește ineficiențele actualelor modele Blockchain și introduce o nouă modalitate de a ajunge la un consens într-un sistem descentralizat de la egal la egal. Acesta este dezvoltat și furnizat de Fundația IOTA non-profit cu sediul în Berlin. Scopul Fundației IOTA este de a crea un strat de încredere, care permite dispozitivelor să facă schimb de date și valori imuabile gratuit.

Foarte scalabil: IOTA utilizează o structură de date DAG care permite adăugarea tranzacțiilor în paralel.

Cerințe reduse de resurse: Proiectat pentru dispozitive, cum ar fi senzori, pentru a participa la o rețea cu consum redus de energie.

Tranzacții cu taxă zero: Trimite 1 cent, primește 1 cent. Trimite 1.000.000 de dolari, primește 1.000.000 de dolari.

Tranzacții rapide: Tranzacțiile IOTA sunt confirmate în câteva minute.

Robustețe cuantică opțională: Cu semnăturile Winternitz, IOTA este rezistentă la următoarea generație de calcul.

Distribuit: O rețea distribuită la nivel global, IOTA este rezistentă și robustă împotriva atacurilor.

Pentru prima dată, oamenii și mașinariile pot transfera bani și/sau date fără taxe de tranzacție într-un mediu fără încredere, fără permisiune și descentralizat. Acest lucru înseamnă că chiar și nanoplățile sunt posibile fără a fi nevoie de un intermediar de încredere de orice fel. Simbolul a fost creat pentru a deservi "Internetul obiectelor" (IoT): miliardele de dispozitive de calcul mici care sunt din ce în ce mai încorporate în obiectele de zi cu zi, permițându-le să trimită și să primească date. IOTA transformă aceste mașini conectate în agenți economici autonomi, permițând o economie complet nouă a lucrurilor. Se estimează că până în 2025 peste 75 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internetul obiectelor.

Moneda a fost lansată în iunie 2017, cu oferta sa totală de aproximativ 2,78 miliarde IOTA puse la dispoziție de la început. Nu va fi creat niciodată o monedă suplimentară. Până când adoptarea devine mai răspândită, 1 MegaIOTA (MIOTA) este unitatea de bază acceptată în prezent.