Penazenka Iota

Penazenka Iota

Share:

IOTA je prvá distribuovaná účtovná kniha vytvorená pre Internet všetkého - sieť na výmenu hodnôt a dát medzi ľuďmi a strojmi. Je založená na novej technológii distribuovanej účtovnej knihy Tangle, ktorá prekonáva neefektívnosť súčasných dizajnov blockchainu a zavádza nový spôsob dosiahnutia konsenzu v decentralizovanom systéme peer-to-peer. Bola vyvinutá a poskytnutá neziskovou organizáciou IOTA, ktorá má centrálu v Berlíne. Cieľom Nadácie IOTA je vytvoriť trustovú vrstvu, ktorá umožní zariadeniam vymieňať si dáta a hodnoty bez zmien a bezplatne.

Vysoko škálovateľná: IOTA používa údajovú štruktúru DAG umožňujúcu pridať transakcie paralelne.

Nízke požiadavky na prostriedky: Navrhnuté pre zariadenia ako sú senzory, aby sa napojili do nízko-energetickej siete.

Nulový poplatok za transakcie: Pošlite 1 cent, príde 1 cent. Pošlite 1,000,000 dolárov, príde 1,000,000 dolárov.

Rýchle transakcie: Transakcie IOTA sú potvrdené v priebehu minút.

Voliteľná Kvantová robustnosť: S podpismi Winternitz je IOTA odolná voči počítačovej technológii budúcej generácie.

Distribuovaná: Globálne distribuovaná sieť IOTA je robustná a odolná proti útokom.

Vôbec prvýkrát môžu ľudia a stroje prevádzať peniaze a/alebo dáta bez akýchkoľvek transakčných poplatkov v decentralizovanom prostredí, kde netreba ručenie ani dôveryhodnosť. To znamená, že aj nano-platby sú možné bez ručiteľa alebo sprostredkovateľa. Jednotka tejto meny, takzvaný "token", bol vytvorený aby slúžil „internetu vecí“ (IoT): miliardy malých výpočtových zariadení, ktoré sa čoraz častejšie vkladajú do každodenných objektov a umožňujú im odosielať a prijímať dáta. IOTA mení tieto prepojené stroje na autonómnych ekonomických agentov, čo umožní úplne novú ekonomiku vecí. Predpokladá sa, že do roku 2025 bude k Internetu vecí pripojených viac ako 75 miliárd zariadení.

Token bol uvedený na trh v júni 2017 a od začiatku bol sprístupnený v celkovom množstve približne 2,78 kvadriliónu IOTA. Nikdy sa nevytvorí viac tokenov. V súčasnosti je akceptovanou základnou jednotkou 1 MegaIOTA (MIOTA) až dokým sa jeho použitie nerozšíri.