Köpa Iota Nordnet

Köpa Iota Nordnet

Share:

IOTA är den första distribuerade huvudboken byggd för Internet of Everything - ett nätverk för att utbyta värde och data mellan människor och maskiner. Den är baserad på en ny distribuerad storboksteknik, Tangle, som övervinner ineffektiviteten i nuvarande Blockchain-design och introducerar ett nytt sätt att nå enighet i ett decentraliserat peer-to-peer-systemet. Den utvecklas och tillhandahålls av IOTA-stiftelsen med huvudkontor i Berlin. Målet med IOTA Foundation är att skapa ett förtroendelager, som gör det möjligt för enheter att utbyta data och värden som är oföränderliga och gratis.

Mycket skalbar: IOTA använder en DAG-datastruktur som gör det möjligt att lägga till transaktioner parallellt.

Låga resurskrav: Konstruerade för att enheter som sensorer ska delta i ett lågenerginätverk.

Nollavgiftstransaktioner: Skicka 1 cent, få 1 cent. Skicka 1 000 000 USD, få 1 000 000 USD.

Snabba transaktioner: IOTA-transaktioner bekräftas inom några minuter.

Quantum Robustness (tillval): Med Winternitz-signaturer är IOTA motståndskraftig mot nästa generation av datorer.

Distribuerat: Ett globalt distribuerat nätverk, IOTA är motståndskraftigt och robust mot attacker.

För första gången någonsin kan människor och maskiner överföra pengar och / eller data utan transaktionsavgifter i en pålitlig, tillståndslös och decentraliserad miljö. Detta innebär att även nanobetalningar är möjliga utan behov av en pålitlig mellanhand av något slag. Token skapades för att betjäna ”Internet of Things” (IoT): miljarder små datoranordningar som alltmer inbäddas i vardagliga föremål, så att de kan skicka och ta emot data. IOTA förvandlar dessa anslutna maskiner till autonoma ekonomiska agenter, vilket möjliggör en helt ny ekonomi. Det förutspås att mer än 75 miljarder enheter år 2025 kommer att vara anslutna till sakernas internet.

Token lanserades i juni 2017 med en total tillgång på cirka 2,78 kvadrillion IOTA tillgänglig från början. Ingen ytterligare token kommer någonsin att skapas. Tills adopteringen blir mer utbredd är 1 MegaIOTA (MIOTA) den för närvarande accepterade basenheten.